O nama
O nama
 

Ombudsman za djecu Republike Srpske, nezavisna institucija koja štiti, prati i promoviše prava djeteta u Republici Srpskoj i Agencija za informaciono društvo RS, institucija zadužena za praćenje razvoja informacionog društva te promociju upotrebe informaciono-komunikacionih tehnologija započeli su zajednički projekat „Bezbjednost djece na internetu i njihova prava u ovoj oblasti“.

Projekat  ima za cilj edukaciju  djece o prednostima i nedostacima interneta, edukaciju roditelja, nastavnika kao i svih ostalih građana Republike Srpske,  koje sve opasnosti prijete njihovoj djeci i njima ukoliko su neoprezni  te savjeti šta treba da rade da do toga ne dođe.

Portal www.djecanainternetu.org je prvi dio projekta i služiće kao polazna osnova za sve buduće aktivnosti. Sadržaji su koncipirani tako da posjetilac brzo i jednostavno dođe do informacije, a prilagođeni su i starosnim kategorijama  djece kao i roditeljima i školskom osoblju.

Pored informativnog postoje i tzv. komunikativni sadržaji „Hrabro sanduče“ i „Anketa“. Putem Hrabrog sandučeta svako djete ali i odrasla osoba može potpuno anonimno  da se obrati  redakciji portala, zatraži pomoć, prijavi neugodnost koju je doživio, predloži aktivnost,...
Anketa će nam omogućiti da prikupimo informacije o nivou upotrebe interneta, navikama korisnika, nivou odgovornosti i bezbjednosti, a sve sa ciljem promocije upotrebe istog u što korisnije svrhe , a što manje za nanošenje štete drugim licima.

Hrabro sanduče Hrabro sandučeIspričaj svoju priču

Hrabro sanduče
Osjecaš se loše! Neko je povrijedio tebe ili tvoje najbliže putem interneta ili mobilnog telefona. Skupi hrabrost, piši nam, ne moraš ostaviti svoje ime i prezime ni grad u kojem živiš.
E-mail
Telefon Godište
Vaša priča

Captcha provjera Unesite kod sa lijeve strane