Škole
E-škole

Savremena škola i obrazovanje podrazumijevaju upotrebu interneta u svakodnevnoj nastavi. Danas se sve više govori o konceptima škola bez zidova i doživotnom učenju, čije su realizacije u potpunosti uslovljene primjenom interneta. Razvoj nove kulture učenja i obrazovanja takođe je direktno povezan sa stepenom primjene kompjuterske tehnologije i interneta. Mnoga takmičenja iz oblasti obrazovanja povezana su sa mjerenjem znanja iz oblasti informacionih tehnologija ili indirektno zahtijevaju vještu upotrebu novih informacionih tehnologija.

Pored toga, mnogi programi usavršavanja za nova znanja u obrazovanju potrebna nastavnicima i stručnim saradnicima za rad u školama novog doba, nerijetko se nalaze samo na internetu. Naročito ako je riječ o međunarodnim obrazovnim programima, seminarima, projektima i slično. I prijava za učestvovanje u tim programima podrazumijeva poznavanje postupka popunjavanja elektronske prijave.

Navedeni razlozi mogu postati stimulansi za aktivno uključivanje nastavnika u novu kulturu obrazovanja u 21. vijeku. Nova kultura obrazovanja traži od nastavnika neprekidno usavršavanje i visoku osposobljenost za upotrebu interneta u školi i procesima učenja i obrazovanja.

Hrabro sanduče Hrabro sandučeIspričaj svoju priču

Hrabro sanduče
Osjecaš se loše! Neko je povrijedio tebe ili tvoje najbliže putem interneta ili mobilnog telefona. Skupi hrabrost, piši nam, ne moraš ostaviti svoje ime i prezime ni grad u kojem živiš.
E-mail
Telefon Godište
Vaša priča

Captcha provjera Unesite kod sa lijeve strane