Oglasna tabla
  1. Ime i prezime, adresa stanovanja, brojevi telefona, ime škole, sportskog kluba i slično, su lične informacije koje ne treba da ostavljaš na internetu bez znanja roditelja.
  2. Uvijek koristi nadimke ili neke šifre kada koristiš internet.
  3. Ponašaj se pristojno. Razgovaraj i druži se sa drugima odgovorno, a to znači: o drugima nemoj pisati uvredljive, ružne i neistinite sadržaje, nemoj da tračariš o drugima, nemoj da prosljeđuješ svoje i tuđe fotografije bez pristanka tih osoba, jer to zauvijek ostaje sačuvano i može se koristiti tako da tebe i druge povrijedi.
  4. Sadržaji koji se nude na internetu nisu uvijek dobronamjerni, mogu biti i opasni i štetni, i mogu te uznemiriti.
  5. Razgovaraj sa roditeljima i odraslima u koje imaš povjerenje.
  6. Neki ljudi koje srećeš na internetu mogu da o sebi govore neistinite stvari  (na primjer: stariji čovjek može da se pretvara da je tinejdžer).
  7. Ako te neko nepoznat postavi na svoju kontakt listu, obavezno ga blokiraj. Ako ti nekog staviš na svoju listu, a više ne želiš da on bude tu, slobodno ga izbriši.
  8. Nikad nemoj da pristaneš da se lično upoznaš u realnom svijetu sa osobom koju si upoznao samo na internetu.
  9. Ako neko koga poznaješ samo na internetu zatraži da se sastanete ili da pošalješ svoje ili tuđe fotografije i slične stvari, nemoj to činiti, i obavezno o tome razgovaraj sa roditeljima ili odraslim osobama u koje imaš povjerenja.

Hrabro sanduče Hrabro sandučeIspričaj svoju priču

Hrabro sanduče
Osjecaš se loše! Neko je povrijedio tebe ili tvoje najbliže putem interneta ili mobilnog telefona. Skupi hrabrost, piši nam, ne moraš ostaviti svoje ime i prezime ni grad u kojem živiš.
E-mail
Telefon Godište
Vaša priča

Captcha provjera Unesite kod sa lijeve strane